راه قوی شدن جامعه اسلامی2
راه قوی شدن جامعه اسلامی2
بصیرت، زمینه ساز همراهی با ولایت
یکیاز کارکردهای بصیرت، این میباشد که ملت را به سمت ملازمت و همراهیِ امام و ولی اَمر مسلمین سوق داده و موجب پیوندی عمیق با هسته مرکزی نظام اسلامی میشود که همین امر، قدرتمندی و اقتدار جامعه اسلامی را به ارمغان خواهد آورد.
توضیح آنکه؛ وجود خارجی یک حکومت مقتدر متوقف بر عزم و ملازمت و همراهی مردم میباشد. چنانچه مردم نخواهند آن حکومت هم صورت نخواهد گرفت.
زیرا مردم اختیار دارند، و سنّت پروردگار این نبوده است که حاکمیت خویش را بر مردم از راه سلب اختیار انجام دهد. چنانچه پیامبران الهی نیز بخواهند حکومت نمایند و با هزاران آیات و بینات هم ثابت نمایند که از سوی پروردگار برای حکومت آمده اند،
در شرایطیکه مردم نپذیرند، یعنی مردم زیر بار حاکمیت آنان نروند، عملاً حاکمیت آنان تحقق پیدا نمی نماید. یعنی بایستی به حاکمیت، اقتدار و بسط ید داد، بایستی حاکم مشروع را تمکین داد.
تمکین یعنی؛ تَمَکُّن بخشی؛ بایستی مردم نسبت به قاضی مشروع تمکین نمایند؛ یعنی به وی قدرت حاکمیت و إعمال نظر ببخشند تا وی عملاً حاکم گردد. یعنی مردم که میخواهند به حاکمی حاکمیت ببخشند،
قدرت حکومتی و سیاسی به وی بدهند این دو کار را می کنند؛ یکی از اینکه میگویند ما فرمان بردار تو هستیم و اطاعت تورا بر خویش فرض میدانیم، دوم اینکه میگویند تورا یاری میکنیم،
یعنی در اجرای این هدف ها تورا کمک خواهیم کرد. درنتیجه از منظر قرآن کریم؛ آفریدگار رحمت خویش را بر جامعه ای نازل خواهد کرد که در رأس آن، قانون آفریدگار و اما آفریدگار حاکم باشد و در بدنه و متن آن،
مردمانی مؤمن که اهل اطاعت و نصرتِ آن قانون و البته پروردگار میباشند. فرق نمیکند که آن جامعه، جامعه نبوی باشد یا این که علوی و یا این که جامعه ای که ولی دانا بر آن حاکم باشد چه اینکه یک وقت،
خداوند امام را با نام، معیّن می نماید و یک وقت، امام را به نشان، معیّن می سازد. هر کسی که این نشان بر وی تطبیق کرد، وی امام خواهد بود. بنابراین براساس روایات، آن فقیهی که جانشینِ امامِ منصوص میباشد، خود، امام میباشد،و حکومت اسلامی با امامت ولی عالم، از اکثری جنبه ها تفاوتی با حکومت نبوی و علوی ندارد.
همراهی با ولی امر از جنس اطاعت و نصرت
ملازمت و همراهی و پیوند امت با ولایت در زمان چهل سالِ قبل، بیش از همه در عرصه های مشخصی از قبیل: حضور در راهپیمایی ها، انتخابات، پویش های اجتماعی و سیاسی موسِمی بوده است که در جای خویش، اقداماتی مثال زدنی و امری قابل تقدیر میباشد.
لیکن به نظر میرسد اکتفاکردن بدین اندازه از ملازمت و همراهی، فروکاستنِ ارتباط امت با ولایت به ارتباطی سطحی و ظاهری میباشد. درحالی که انتظار می رود مردم و مسئولان جمهوری اسلامی ایران و بقیه دولت های اسلامی که به ولایت ولی امر مسلمین (رهبر حکیم انقلاب اسلامی(حفظه الله)) اطمینان و التزام دارند،
ارتباطی عمیق با ولایت از جنس اطاعت و فرمانبری علمی و عملی در تمام عرصه های زندگی داشته باشند تا به معنایِ حقیقی و واقعی، ولایت در متن جامعه، جریان پیدا نماید؛
چون در اندیشه اسلامی اعتقاد و باور بر این میباشد که؛ «ولایت به معنای پیوند و ارتباطی با ماهیت محبت و نصرت است ، به طوری که با هماهنگی و اتحاد در میان آنان، وی را در صفِ واحد و تشکیلات و سازمانی متّحد، جای میدهد. این همان معنایی میباشد که عبارت؛ «وَ الْمُؤْمِنُونَ وَ الْمؤْمِناتُ بعْضُهُمْ أَوْلِیاءُ بَعْضٍ»، به همراه دارد».
علاوه بر آن، «یک جامعه اسلامی و یک جمعیتی که به عنوان امت اسلامی تشکیل شدند؛ یعنی جمعیتی که با مقررات الهی و با نحوه فکر الهی و با قانون گذاری و اجرای قانون توسط اقتدار الهی اداره میگردند، امام و رهبر این جامعه، به مثابه قلبِ پیکر عمومی امت اسلام میباشد.
قلب پُرتحرک و پُرهیجان، مستحکم، نیرومند، بااراده، با بصیرت و شجاع که حاضر میباشد جانش را هم فدا نماید. امت اسلامی پیوسته بایستی با این قلب تپنده، رابطه عمیقِ فکری و رابطه عملی داشته باشد.
از وی اطاعت نماید و براساس نقشه ترسیمی از سوی وی فعالیّت کند تا توان و قدرت جامعه اسلامی محفوظ بماند؛چون امام، قدرت متمرکز در متن جامعه اسلامی میباشد که تمام نیروها و استعدادهای داخلی را دریک سمت به سوی یک هدف در یک خط، راهبری می نماید.
همینطور تمام نیروهای داخلی را در راستای مصالح جمعی بشریت، علیه قدرت های معارض و مخالف بیرونی بسیج می نماید».
راه قوی شدن جامعه اسلامی2
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از مقالات ما,به وب سایت آقای دکتر حمید صادقیان مراجعه نمایید.
شاهد بر این ادعا، سخن امام علی(ع) میباشد که فرمودند: «أَنَّ مَحَلِّی مِنْهَا مَحَلُّ الْقُطْبِ مِنَ الرَّحَی؛ مقام من در خلافت [امامت] مانند محور سنگ آسیاب میباشد [که آسیاب بدون آن از چرخش باز میماند]».
چون این محور میباشد که حرکت و چرخش سنگِ آسیاب را هدفمند می گرداند و چرخش سنگ، بدونِ محور، بی ثمر، بلکه ضرر بخش خواهد بود. آن حضرت عبارتی مشابه به همین عبارت را در مشورت دهی به خلیفه در جنگ قادسیه، فرموده است ؛ «فَکنْ قُطْباً وَ اسْتَدِرِ الرَّحَی بِالْعَرَبِ؛ تو مانند محور آسیا باش! و به کمک عرب،بچرخان!» مشخص و معلوم میباشد که جایگاه پیشوا و رهبر در جامعه، اینگونه اقتضائی دارد که بایستی از سوی پیروان، مورد اطاعت و نصرت قرار بگیرد.
بر این مبنا، امروزه کشورایران اسلامی برای توانا شدن، جهت مقابله با اشتباهات و بحران های مختلف در حوزه های متفاوت فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، امنیتی و غیره، نیاز به ملازمت و همراهی و ارتباط مردم با امام جامعه از جنس اطاعت و نصرت دارد.
دراین راستا لازم میباشد تمام مردم و مسئولان و مدیران مملکت، در عملی ساختنِ دستورات رهبر معظم انقلاب(حفظه الله) و رفع گرفتاری های وی در حوزه های گوناگون به خصوص در مسائل فرهنگی، اقتصادی و سیاسی، خویش را مکلف دانسته و با کمال به هم پیوستگی و هم جبهگی با یکدیگر، با روحیه جهادی گام های مهم بردارند.
دقت به دانش و پژوهش، معنویت و رفتار، عدالتخواهی و مبارزه با فساد، تقویت تولید داخلی و رونق آن، مصرف کالای ایرانی، رعایت الگوی مصرف، دوری از واردات و مصرف کالاهای گرانقیمت فرنگی، اتّکا به ظرفیت نیروی جوان و استعدادهای داخلی در اقتصاد،
قطع امید از بعضی کشورها و مذاکرات فرنگی برای کارگشایی از مشکلات اقتصادی، اهتمام به اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، مرزبندی با دشمنان و تقویت روحیه استکبارستیزی، رواج سبک زندگی اسلامی، حس تکلیف نسبت به حفظ کانون خانواده و تکثیر جمعیت با فرزندآوری،
استقلال فرهنگی و عدم تأثیرپذیری از فرهنگ وتمدن منحط غرب، و ده ها و صدها مسئله ریز و درشت دیگر ازجمله خواسته ها و توصیه های مؤکّد رهبر حکیم انقلاب اسلامی(حفظه الله) در طی سال های اخیر بوده است که انتظار می رود مورد دقت و اهتمام عوام مردم و مسئولان باشد تا جمهوری اسلامی ایران ، در مقابل دسیسه های دشمنان، همچنان توانا و غیرقابل نفوذ، الگوی مردم جهان و ملت های مسلمان باشد.