آموزش و مراقبت جنسی2

فهرست مطالب

آموزش و مراقبت جنسی2

آموزش و مراقبت جنسی2

آموزش و مراقبت جنسی2

بعضی هم برای شانه خالی کردن از این وظیفه اصلی خجالت و حجب و حیا را بهانه می نمایند،

البته بایستی بدانید سوال های جنسی طفل از 4_5 سالگی آغاز میشود و این یکی‌از مراحل طبیعی تکامل جنسی اوست که چنانچه به درستی جواب نگیرد، کنجکاوی جنسی وی بیشتر می‌گردد و در‌این حال، چه بسا که وی به خطا برود.

دستپاچگی و طفره رفتن

دستپاچگی و طفره رفتن سبب می گردد قضیه در ذهن بچه مهم جلوه نماید و برای رفع کنجکاوی خویش با دوستان و همسالان خویش دراین مورد سخن بگوید که‌این امر پیامدهای بدی دارد.

اکثری با سوال های جنسی فرزندشان دچار تشویش و نگرانی میگردند و بدین می اندیشند که ممکن میباشد فرزند کوچک آنان دچار انحراف خطرناکی گردیده باشد.

این قضیه بیشتر به نحوه رابطه قبلی پدر و مادر با فرزندشان و حس خود پدر و مادر در مواجهه با اینگونه موضوعاتی بستگی دارد.

هنگام صحبت کردن با خردسالان از کلماتی استفاده کنیم که برایشان قابل درک تر میباشد. چنانچه بلافاصله در جواب دادن آمادگی نداریم، خوب میباشد به بچه بگوییم: سؤال خوبی کردی، البته من بایستی کمی روی سؤال تو فکر کنم بعد از آن جوابت را بدهم!!

اصول مهم تربیت جنسی کودک

1- پدر و مادر بایستی معنی لمس خوب، لمس بد، را از راه خوب به بچه خود آموزش دهند و در رابطه آن صحبت نمایند.

2- بایستی آموزش داده گردد که در مقابل به زور بوسیده شدن و بغل کردن، محکم نه بگوید و در صورت حس بد، محل را ترک کرده و به شما اطلاع دهد.

3- برای تربیت جنسیتی کودک پدر و مادر در مقابل بچه عریان نباشند و برای حمام کردن پس از 3 سالگی، پدر و مادر نیز لباس زیر به تن داشته باشند.

4- سفارش میشود که از 6 ماهگی اتاق خواب بچه از پدر و مادر جدا گردد. همینطور بایستی به طفل یاد دهید که پیش از ورود به اتاق والدین در زده و اجازه بگیرد.

5- پدر و مادر میتوانند در حضور فرزند با یکدیگر روابط محبت آمیز داشته باشند تا طفل نیز حس عشق و علاقه، حمایت و امنیت را از آن‌ها دریافت نماید.

ولی این رابطه ها بایستی در چارچوب مشخصی باشد تا کنجکاوی طفل درباره‌ی مسائل جنسی برانگیخته نشود. محبت در دین اسلام مقام ویژه ای دارد؛ تا حدی که آئین چیزی جز محبت دانسته نمیشود. امام باقر(ع) فرمود: «الدین هو الحب و الحب هو الدین؛ دین همان محبت و محبت همان دین است ».

مثلا کارهای دائمی حضرت رسول(ص) این بود که به دیدن انصار می رفتند و بر فرزندان آنان سلام می کردند و بر سرشان دست ناز و نوازش می کشیدند.

با نوازش کودک، نیاز درونیش تأمین می گردد و حس کمبود نمی نماید تا برای ارضای آن نیاز، جذب اشخاصی شوند که بخواهند از او سوء استفاده جنسی نمایند.

6- در زمان حضور فرزندتان مراقب فیلم هایی که تماشا میکنید، باشید. چراکه تاثیر فیلم و رسانه در تربیت جنسی کودکان بسیار زیاد میباشد.

یا این که چنانچه فرزندانتان با موبایل همراه شما بازی می نمایند و ارتباط دارند قطعا مراقب فیلم ها و تصاویری که در موبایل نگه میدارید باشید تا سبب کنجکاوی بیخود بچه ها نشود.

تربیت طفل برای این امر میباشد که خودش نسبت به بدن خودش بایستی این مالکیت را حس نماید و این گونه درست نیست که خانواده، دیگر افراد را از بوسیدن وی منع نمایند.

این امر لازمه تربیت بچه و دقت وی به مالکیت بدن خویش می باشد. مالکیتی که وی بایستی در تربیت جنسی با کمک دیگر افراد بدان رسد. امام صادق(علیه السلام) میفرماید: «إِذَا بَلَغَتِ الْجَارِیَةُ سِتَّ سِنِینَ فَلَا یُقَبِّلُهَا الْغُلَامُ وَ الْغُلَامُ لَا یُقَبِّلُ الْمَرْأَةَ إِذَا جَازَ سَبْعَ سِنِینَ.» چون دختر شش ساله شد، اورا نبوس و پسر چون سنش از هفت سالگی سپری شد، زنی اورا نبوسد.

آموزش و مراقبت جنسی2

آموزش و مراقبت جنسی2

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از مقالات ما, به وب سایت آقای دکتر حمید صادقیان مراجعه نمایید.

تکنیک های رفتار با نوجوان ها در سنین بلوغ

با فرزندان خود بیشتر حرف بزنید. مادران میتوانند با دختران خود درباره‌ی مشکلاتی که معمولا در سن بلوغ با آن روبه رو میشوند، سخن بگویند و همینطور پدارن با پسران خود در رابطه مشکلات دوران بلوغ که معمولا هر پسری با آن روبرو میشود، حرف بزنند.

ولی تلاش نکنید، بیشتراز اندازه درباره موضوعات جنسی با آنان گفت‌و‌گو نمائید. با باز کردن بیش تر از حد چنین موضوعات کاری نکنید که فرزندان حریم میان خود و شمارا بشکنند.

در‌حد نیاز با آنان درباره مشکلات بلوغ جسمی و جنسی حرف بزنید و آن هم به طور کاملا خصوصی. معمولا نوجوان ها در محیط مدارس و کلاس های آموزشی به اندازه کافی در‌این رابطه با هم سخن می نمایند.

تلاش نمائید، اطلاعات بی مورد به آنان ارائه ندهید تا گم راه نشوند. شما میتوانید کتاب های آموزشی مخصوص پسرها و دخترها که در رابطه با مشکلات آنان در‌این سن بلوغ صحبت کرده را در اختیارشان قرار دهید، تا اطلاعات کافی در این زمینه کسب نمایند.

ولی بد نیست که خودتان یک بار این گونه کتب را مطالعه کرده باشید و بعد از آن در اختیار آنان قرار دهید.

همدلی کردن با نوجوانان

هنگامی شما مشکلات دروان نوجوانی را درک نمائید، این عمل سبب می‌گردد، نوجوان شما در کنارتان حس راحتی و آرامش نماید. به دلیل آنکه می بیند عده ای به فکر وی میباشند، قطعا لازم نیست خودتان را با آنان و مشکلات ‎شان مشغول نمائید.

فهمیدن رفتارشان میتواند کمک بزرگی باشد تا ارتباط پدر و مادر با نوجوانان مستحکم تر گردد.

اکثری از پدر و مادر فکر میکنند که تربیت جنسی تنها و صرفا آموزش درباره‌ی مسائل جنسی و رابطه ی جنسی به فرزند میباشد. بر همین اساس، احتمالاً این عده از دوستان اینگونه افکاری از ذهنشان عبور می نماید:نباید ذهن فرزندانمان را نسبت به مسائل جنسی باز کنیم.

توجه نشان دادن به موضوعات جنسی منجر میگردد که فرزندمان از لحاظ جنسی مشتاق تر گردد. هر زمان فرزندمان بزرگتر شد، خودش متوجه مسائل می گردد.

زمانی به سن ازدواج رسید با وی صحبت خواهم کرد. این ذهن ها سبب میشود که‌این پدر و مادر عزیز کوشش کنند که همیشه از کنار موضوعات جنسی کودک خویش بگذرند.

آنان در مقابل سوال های جنسی طفل، جواب های بی ربط و غلط میدهند و یا این که ممکن میباشد سکوت نمایند و یا این که بدتر از همه ممکن میباشد فرزندشان را بابت سوالی که کرده، سرزنش نمایند و حس خجالت در وی ایجاد نمایند.

بایستی متناسب با سن بچه اطلاعاتی در اختیار آنان گذاشت.

نیازهای لطیف و هنری و احساس زیبایی دوستی و قدرت نمایی در زمان نوجوانی اوج میگیرد، بهتر میباشد پدر و مادر این جنبه های فرزندان خویش را تقویت نمایند تا انرژی روانی خویش را در‌این بخش تخلیه نمایند.

پدر و مادر با تهیه نمودن شرایط مشارکت فرزندانشان در کلاس های هنری یا این که باشگاه های ورزشی میتوانند تا حد متعددی توجه آنان‌را از امیال جنسی به سمت امیال هنری و… جلب نمایند.

 

وب سایت آقای دکتر حمید صادقیان

اشتراک گذاری این مقاله در ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره‌ها