آموزش و مراقبت جنسی1
آموزش و مراقبت جنسی کودک و نوجوان
طبیعتا، پرورش جنسی و شناختی کودک، باعث به سوال ها و کنجکاوی هایی در رابطه مسائل جنسی خواهد شد؛ در اینگونه شرایطی، پدر و مادر بایستی با در نظر گرفتن دوران سنی و سطح فهم بچه، به سوال های وی جواب دهند.
انتشار مطالب غیر اخلاقی در فضای مجازی، نگرانی هایی را در میان خانواده ها ایجاد نموده است و اعتراضاتی بر اساس کنترل اینترنت و دسترسی خردسال ها و نوجوان ها به اینترنت را به همراه آورده است ؛
که به طور کامل هم به حق و به جاست؛ به این دلیل که در اکثر کشورهای جهان اینترنت برای بچه ها کاملا باز و قابل دسترس نیست.
امّا از این امر که بگذریم، میتوانیم به خود خانواده ها برگردیم. گاه پیش میاید که مشکلی برای یک خانواده دراین مورد صورت میگیرد و تازه آن زمان پدر و مرد آه از نهادشان بر میاید که ای کاش مراقب فرزندم بیشتر بودم یا این که چنانچه تغییرو تحول رفتاری در وی می دیدم،
چرا واکنشی نشان دادم و آن را طبیعی انگاشتم؛ البته حقیقت این میباشد که کوچکترین تغییرو تحول اخلاق و رفتار بچه ها در زمان کودکی و نوجوانی بایستی مورد موشکافی و زیر ذره بین والدین قرار بگیرد تا صدمه روحی و جسمی برای کودک و خانواده اش به بار نیاورد.
آموزش و مراقبت جنسی1
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از مقالات ما, به وب سایت آقای دکتر حمید صادقیان مراجعه نمایید.
ارائه اطلاعات متناسب
بعضی از پدر و مادر تصورشان این میباشد که نباید مسائل جنسی را به طفل و نوجوان آموزش داد چراکه در اینحالت کنترل آنان از دست می رود ولی خطاب بهاین خانواده های عزیز بایستی بگوییم که در حالتیکه شما نگویید مسلما دیگر افراد خواهند گفت!
در زمان کودکی بچه ها با کشف اندام های تناسلی به بازی و دانستن به هویت جنسی خویش می رسند و در زمان نوجوانی هم در ارتباط با همسالان خویش خیلی چیزها را آموزش میبینند که شاید با ناآگاهی و انحراف همراه باشد پس گام نخست این میباشد که خانواده ها در نظر داشته باشند که بایستی هم در زمان کودکی و هم نوجوانی به فرزندان خویش بر اساس سن و سالشان دانایی و آموزش مطلوب بدهند.
چنانچه مسائل جنسی متناسب با سن بچه و بنا به ارزش های شرعی و اجتماعی – خانوادگی به کودکان آموزش داده شود موجب تکوین اطلاعات صحیح و درست در آنان می گردد تا آنان هم بتوانند در قبال انحرافات از خویش مراقبت نمایند همین فضای بی در و پیگر وب و فضای مجازی چنانچه از سوی خانواده به خوبی مدیریت گردد و به کودکان آموزش های لازم و مدیریت درست داده شود،
کودکان به سراغ فضاهای ناامن نخواهند رفت هر چند که باز هم این فضای اینترنت بایستی برای طفل و نوجوان پاک باشد و پدر و مادر نباید تصور نمایند که حال خیلی چیزها را یاد داده اند و بگذارند کودک صبح تا شب در فضای مجازی باشد این یک اشتباه میباشد!
پیامبر اسلام (ص) به برخی از خردسالان نگاه کردند، اخلاق و رفتار آنان حکایت از عدم شناخت به آداب و احکام شرعی بود و برای توجه دادن اولیاء خردسالان فرمودند: وای بر فرزندان آخر الزمان از دست پدرانشان.
یکیاز اصحاب بیان کرد: ای نبی پروردگار از دست پدران مشرکشان؟ فرمودند: نه، بلکه از دست پدران مؤمن شان، که هیچ چیز از فرائض و احکام الهی را به آنان نمی آموزند و حتی ممکن میباشد چنانچه خردسالان خود یاد بگیرند،
پدر و مادر مانع آنان شوند. این اولیاء به اندک کارهای مادی از حوزهٔ خردسالان، به آن راضی می گردند و هیچ توجهی به رفتار و معنویت آنان نمیکنند. من از اینها بیزارم و آنان از من بیزار».
آموزش جنسی قبل از هفت سالگی
به کودکانمان آموزش دهیم که درصورتیکه چنین مواردی را دیدند، عکس العمل نشان داده و به پدر و مادر اطلاع دهند:
– چنانچه کسی اندام خصوصی اش را به تو نشان داد.
– در صورتی که کسی بی دلیل میخواهد به بدن تو نگاه نماید.
– در صورتیکه کسی میخواهد به اندام های خصوصی تو دست بزند یا این که میگوید که به اندام های خصوصی وی دست بزنی.
– هنگامی یک نفر بزرگتر از خودت، از تو کاری میخواهد که مایل نیستی انجام دهی.
– وقتی در موقعیتی هستی که حس ناراحتی میکنی یا این که درون خودت احساس عجیبی داری و یک نفر به تو میگوید که رفتاری به صورت راز نگه داری.
یکیاز اصول اصلی تربیت جنسی خردسالان زیر ۷ سال شیوه برخورد پدر و مادر با یکدیگر میباشد. والدین بایستی حد و مرزی رو داشته باشند در برخورد با یکدیگر و در حضور فرزندشان.
خوب میباشد از حدود ۶ ماهگی به بعد محل خواب طفل از والدینش جدا گردد البته بایستی اتاق خواب بچه به طوری باشد که پدر و مادر بتوانند به راحتی صدای گریه بچه را بشنوند تا به نیاز های طفل رسیدگی نماید.
پدر و مادر بایستی مراقب شوخی هایی که با یکدیگر می نمایند در حضور فرزندشان باشند و در زمان حضور فرزندشان در پوشش خود توجه کافی داشته باشند، دراین اصل بایستی تعادل رعایت گردد.
مراقبت های دوران نوجوانی
حوالی سنین شش تا دوازده سالگی کنجکاوی های جنسی کودکان و به دنبالش بازی های متفاوت دیده می شود. بعضی رفتارهای شایع جنسی پیش از بلوغ شامل دیدن و شنیدن قصه های جنسی، تماس بدنی، مشاهده آلت تناسلی دیگر افراد میباشد.
گاه شاهدیم که کودکان به بازی هایی مثل دکتر بازی میپردازند کهاین از سر کنجکاوی و آشنایی میباشد ولی گهگاه هم میبینیم بازی ها با بچه های بزرگتر انجام میگردد که اینها ممکن است به بچه ها آسیب بزند و اخلاق و رفتار غیر طبیعی و نگران کننده است .
پرسش های جنسی فرزندان
طبیعتا رشد جنسی و شناختی کودک سبب به سوال ها و کنجکاوی هایی در رابطه مسائل جنسی شود. در اینگونه شرایطی پدر و مادر بایستی با در نظر گرفتن مقطع سنی و سطح فهم بچه به سوال های وی جواب دهند.
در دادن اطلاعات جنسی، بلوغ فکری، سطح شناختی و میزان دانایی نیز مهم میباشد؛ پس هنگام جواب دادن به سوال ها، با دقت به شناختی که از میزان فهم و شعور و دانایی وی داریم بایستی جواب دهیم.
اما نیازی نیست تمامی اطلاعات را یک جا به فرزند خویش بدهیم. بایستی پرسش اورا بررسی کرده و به اندازه ای که نوجوان مان پرسش دارد به وی اطلاعات بدهیم. همین که نوجوان ما احساس نکند ما به عنوان والد، اورا دست به سر نمیکنیم اعتماد لازم را به دست میآورد.
بعضی از پدران و مادرها جسارت این را ندارند که پاسخی بهاین سوال ها دهند. این پدر و مادر کار خویش را چنین توجیه می نمایند که دانستن این سوال ها سبب میشود که چشم و گوش کودک باز گردد.
بعضی از پدر و مادر یا این که اطلاعات زیادتری که متناسب با سن بچه نیست در اختیار وی میگذارند یا این که صداقت در بیان این مطالب را ندارند.