تربیت جوانان دفاع مقدس3
نقش سبک زندگی دینی خانواده در تربیت جوانان دفاع مقدس (ع)
امام علی(ع) یکیاز خصلت های ارزش و کرامت انسانی را دراین میداند که آدم نسبت به وطنش مهربان و علاقه مند باشد. این کلام گرانبهای امیرالمؤمنین (ع) اشاره بدین است که هر انسانی به خانه و وطن خود علاقه مند میباشد و زمانی که آن را در خطر جدی ببیند،
هر کس که باشد و از هر آئین و مکتبی تبعیت نماید، برای دفاع از آن به پا می خیزد؛ به دلیل آنکه آن حضرت خطاب به مردمی که از مبارزه خسته گردیده اند و گوش به فرمان حضرتش نمی دهند،
میفرماید: «از کدامین خانه و وطن پشتیبانی خواهید کرد؟ [چنانچه از وطن خویش که دار اسلام میباشد دفاع نکنید.] و چنانچه همراه با اینجانب آماده جنگ با دشمن نشوید، بعد از من با کدام رهبر، آماده جنگ، دشمن خواهید شد؟»
همینطور آن حضرت در جایی دیگر فرمود: «شهرها با حب وطن آباد می گردند» سیره علمای اسلام نیز موید محبوبیت وطن از دید اسلامی میباشد.
امام خمینی میفرمایند: (اسلام.. .. وطن را – آنجایی که محل تولد میباشد – احترام می گذراد) «من همیشه در فکر جمهوری اسلامی ایران و در فکر وطن خویش – قم- بودم»
ولی وطن دوستی، مانند همه موضوعات مورد علاقه بایستی جواب گوی تحوّل و تکامل روحی آدم بوده باشد، نه این که اورا از مسیر فطری و منطقی جدا کرده و از تکامل روحیه حماسی و الهی دور کند.
بایستی همان انس و الفتی که در قلب آدم نسبت به وطن ایجاد می گردد، در مسیر دفاع از ارزش های موجود در آن باشد، ولی به شرط آن که حق و واقعیت در وطن حاکم باشد و غیرت ملّی را با حس مسئولیت در قبالِ تمامیت ارضی مملکت اسلامی و دلسوزی و حفاظت از هموطنان و عزت و شرف آنها همراه کرد، در وطن دوستی «مَنِ قومی» و «مَنِ قبیله ای» نیست.
تربیت جوانان دفاع مقدس3
شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از مقالات ما, به وب سایت آقای دکتر حمید صادقیان مراجعه نمایید.
8- خانواده و نقش آن در تربیت نوجوان دفاع مقدس
به تأیید همه روان شناسان و متخصصان علم های تربیتی، خانواده اولین پایگاه تکوین شخصیت و اعتقادهای آدمیان میباشد، به این سبب در اولین بخش،
چگونگی و نقش آنان در پدید آیی و پیشرفت فرهنگ دفاع مقدس در دوه های گوناگون زندگی فرزندان را مورد گفت و گو و تحقیق قرار خواهیم داد.
هر چند کار مهم تمدن سازی و تربیت هدفمند فرزندان بعد از به دنیاآمدن آنان و به ویژه از زمانی که آنها توان عقلی کافی برای دریافت پیام های پرورشی را دار شدند شروع میشود، لیکن مسئوولیت والدین قبل از آن و حتی از دوران جنینی بچه، یعنی زمان انعقاد نطفه، آغاز خواهد شد.
امروزه بر کمتر کسی پوشیده است که دوران جنینی بچه ضمن اینکه دوران تکامل جسمی و ایام شکل گیری اعضاء و اعضاوجوارح وی میباشد، دوران دریافت پیام های تربیتی و اثر پذیری اخلاقی و روانی وی نیز است.
وظیفه دیگر خانواده برای رشد نسلی پاک و آماده شهید شدن و فداکاری در راه حق، محافظت های حساب شده دوران جنینی فرزند و آماده ساختن مسئله پرورش سالم و بی نقص آن توسط والدین دراین برهه حساس و سرنوشت ساز میباشد.
نتایج پژوهش های محققان امریکایی و انگلیسی نشان میدهد: کودکانی که مادرهای آنان در دوران بارداری سیگار می کشیده اند بیشتر در گیر مشکلات رفتاری میگردند که اکثر اوقات این مشکلات از اوایل هجده تا بیست و چهار ماهگی بروز می نماید.
به همین دلیل یکیاز اندیشمندان مسلمان با تکیه بر احادیث و روایات چنین گفته است : «مادر در روز های حمل، چنانچه از ذکر آفریدگار، شرکت در مجالس الهی، تلاوت قرآن، دقت به واجبات و حفظ آرامش غفلت نورزد، در روان و مغز طفل و پرورش روحی و معنوی وی تاثیر بسزایی دارد.
شاید در یک نگاه عادی، دوران نوزادی و طفولیت صرفا دوران پرورش و نمو جسمی به حساب آید، لکن هم منابع شرعی و هم نظرات علمی جدید چیز دیگری را نشان میدهند. دانش روانشناسی اثبات نموده است که به موازات پرورش جسمانی بچه، رویش فکری و شخصیتی وی نیز انجام می گردد.