از طرف مقابلتان بت نسازید
چطور اختلافات دوران عقد را حل کنیم؟قسمت سوم
زمانی از طرف مقابل بت میسازیم و اورا موجودی بی عیب و نقص و مقدس تصور می کنیم، خودمان را فراموش می کنیم و فکرمی کنیم در مقابل این آدم برتر هیچ هستیم! البته او هم مثل ما انسان میباشد؛ با همه ویژگی های خوب و بد یک انسان. براین اساس طرف مقابل را بایستی آنطور که میباشد و با کلیه خوبیها و بدیهایش ببینیم و آنگاه هر تصمیمی که خواستیم بگیریم. اما اینکه طرف مقابلمان را کامل تصور کنیم، میتواند دلایل روانکاوانه عجیب و غریبی داشته باشد. بینقص بودن طرف مقابل یکجورهایی به رخ کشیدن ذوق وسلیقه خودمان به خودمان میباشد؛ یعنی این مفهوم را میدهد که اینجانب آنقدر انسان والایی هستم که به کمتر از موجود بینقص راضی نمیشوم. حواستان به این مکانیسمهای دفاعی گول زننده باشد.
مقایسه نکنید
خیلی از ما عادت کردهایم زندگی و رابطه ها فردیمان را با ارتباط و زندگی بقیه افراد مقایسه کنیم و در ادامه این مقایسه هم یا از طرف مقابل توقعهای خاصی داشته باشیم یا انتقام باختهای پیشینمان را از نامزدمان بگیریم. مقایسه کردن را فراموش کنیم و به خاطر بسپاریم که ارتباط هر مورد از ما مخصوص میباشد و مثل خود ما و رفتارهای ویژه خود ما میباشند. متاسفانه مقایسه کردن میتواند از همان اول تخم کینه را در دل طرف مقابل بکارد. این مقایسهها معمولا فارغ از در نظر گرفتن سن، موقعیت شغلی، مالی، تحصیلی و فرهنگی طرف مقابل شکل می گیرد. برای مثال هر که از نامزد شاغلش می خواهد که وقت بیشتری برایش بگذارد به دلیل آن که فلان کس وقت بیشتری برای نامزدش میگذارد.
ضمن اینکه مقایسه کردنهای این شکلی سبب میگردد که طرف مقابل – که او هم در حال ارزیابی شماست – بدین نتیجه رسد که با آدم بی انصافی نامزد کرده است و همین مقدمه جدایی را فراهم آورد. در نهایت اینکه این مقایسهها ممکن است بتواند در دوران نامزدی خلق و خوی نامزدتان را موقتا عوض نماید و وی به خاطر شما دست به کارهایی بزند ولی ناخواسته بودن این امور هم مزه تلخی را در ذهن وی به جا خواهد گذاشت و هم کمکی به هدف نامزدی یعنی آشنایی بیشتر نمینماید.
چطور اختلافات دوران عقد را حل کنیم؟قسمت سوم