نقش و جایگاه معلم2

فهرست مطالب

نقش و جایگاه معلم2

نقش و جایگاه معلم2

نقش و جایگاه معلم در نظام تعلیم و تربیت

معلّم نه فقط از روش آموزش،که از روش نقش الگویی خود، درهای معرفت و علم را به روی بشر می گشاید و راه و رسم زندگی را برای او ترسیم می کند و بشر را به مراحلی از کمال میرساند که قرآن از وی به عنوان اسوه و سر مشق نام می‌برد.

لذا معلّم بایستی باآگاهی ودرایت بتواند به تأثیراتی که مخالف با هدف دقیق و شناخته شده اوست وازدنیای خارج از مدرسه، در ذهن دانش آموزان ایجاد می گردد،

با توسعة ارزش های اخلاقی و مدنی، نقشی مهم در تربیت اخلاقی، اجتماعی و معنوی شهروندان جامعه اجرا نماید، تا با ارتقای حقوق انسانی، اخلاق و رفتار آزادمنشانه و تأیید ارزش های موردنیاز عصر، مانند احترام به شأن و مرتبة بشر،

سعة صدر، همبستگی و حمایت متقابل ، اشخاص بشر رایاری رساند. به دلیل آنکه معلّم فقط شخص ذی صلاح و ذی نفوذی میباشد که قادر است با شناساندن ارزش های اجتماعی، از نسلی به نسلی دیگر، آنان‌را متناسب با اجتماع و در عین حال روشنفکر، مترّقی و متجدّد بار آورده و نحوة دیدگاه او به زندگی را تغییردهد.

در چنین رسالتی میباشد که سنگینی و عمق مسؤولیت معلّم آشکار می گردد. چون آموخته های او مستقیماً در خانواده و جامعه منعکس گردیده و اشخاص بشر را در ورود بهتر به زندگی فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی کمک رسانده و با پرورش منابع انسانی به توسعة مادی و معنوی جامعه کمک می کند.

نقش و جایگاه معلم2

نقش و جایگاه معلم2

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از مقالات ما, به وب سایت آقای دکتر حمید صادقیان مراجعه نمایید.

شیوه عملکرد نظام آموزشی یک جامعه، شایسته ترین و نزدیک ترین مظهر فرهنگ وتمدن آن جامعه میباشد. هم چنان که فرهنگ وتمدن یک جامعه، بی شک چگونگی نظام آموزشی آن جامعه را نشان میدهد.

بدین ترتیب محافظت، پیشرفت و غنی سازی فرهنگ وتمدن همگانی، از جمله وظایف و نقش های بنیادین نظام آموزشی خواهدبود. بر این اساس، معلّم زمانی میتواند نقش تربیتی خویش را به نیکی ایفا نماید که بین رفتارها، هنجارها و نظام ارزشی وی وسایرهنجارهای جامعه، هماهنگی وجود داشته باشد؛

از این رو ساده اندیشی میباشد چنانچه انتظار داشته باشیم که معلّم بتواند مستقل از تأثیر سایر خرده سیستم ها نقش خویش را به نیکی اعمال نماید. این نقش بدون‌شک در گرو هماهنگی بین همه ی عواملی میباشد که درباره‌ی تعلیم و تربیت دخیل اند.

در‌حالتی که رهبر معظم انقلاب در فرمایشات خویش فرمودند: «همه ی دستگاه ها در دولت، وظیفة دفاع ازآموزش و پرورش را دارند؛ اینجا دستگاهی میباشد که هرچه شما هزینه نمائید، به صورت مضاعف دستاورد خواهید داشت؛

اینجا جایی میباشد که ثروت سازان آینده، علم سازان آینده، تمدّن سازان آینده، مدیران آینده، از اینجا به وجود خواهندآمد وخلق خواهند شد. این جور نیست که ما خیال کنیم آموزش وپرورش صرفا برای ما هزینه دارد؛ نخیر، دستاوردهایی بزرگ تر از دستاوردهای آموزش وپرورش نیست.

هرچه شما در سرتاسر میهن از جلوه های توسعه و دستاورد و خلاقیت میبینید، ریشة آن اینجا میباشد؛ اینجا را درست نمائید تا همه جا درست بشود. بدین ترتیب پول خرج کردن برای نظام آموزشی و توسعة منابع مالی آموزش وپرورش، یکی‌از کارهای اصلی میباشد که امید‌وار‌یم مسؤولین دولتی بدین نکته توجّه نمایند.»

امید داریم گفت‌و‌گو تحوّلی و فرهنگ وتمدن تحوّل خواهی و تحوّل آفرینی در تمامی مقاطع نظام آموزشی، به ویژه در مدرسه ها و میان مدیران و معلّمان عزیزحاکم گردد تا با بسیج تمام توانمندی ها و تجهیزات، زمینه ی اجرای سند تحوّل بنیادین و کسب به هدف ها انسان ساز تعلیم و تربیت اسلامی که مطالبه ی مقام معظم رهبری(مدظله العالی) از نظام آموزشی میباشد،

بیشتراز پیش فراهم آمده و آرمان های بلند نظام مقدّس جمهوری اسلامی در گرو تربیت آدم های فقیه،متّقی،آزاده و اخلاقی که بالندگی فرهنگی جامعه را به همراه خواهند داشت،در افق جمهوری اسلامی ایران 1404 محقق شود.

وب سایت آقای دکتر حمید صادقیان

اشتراک گذاری این مقاله در ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره‌ها