ترس از تشکیل خانواده

فهرست مطالب

ترس از تشکیل خانواده

ترس از تشکیل خانواده

ترس در مصاف با تشکیل خانواده

از نظر قرآن کریم، ترس مذموم به جای این که خوشبختی و کمال را برای جامعه انسانی به ارمغان آورد، اشخاص را گرفتار و درگیر اموری می کند که در تضاد جدی با آرامش و خوشبختی انسانی میباشد.

در این چنین مواقعی عوض این که حیات دنیوی و معنوی آدم در امنیت قرار گیرد، عملاً حیات انسانی در معرض خطر قرار می‌گیرد.

مسئله ترس یکی‌از مفاهیم و شاخص های اخلاقی میباشد که به صورت معین در تمدن قرآن مورد دقت قرار گرفته است .

در واقع می توان به این شکل بیان داشت مسائلی که درباره با ترس در فرهنگ قرآن گفته شده موضوعات بسیار مهمی می‌باشند که کمک شایانی به مدیریت درست ترس می نمایند.

رهنمودهای کلیدی و شگفت انگیزی که دقت به آنان میتواند آدم را در مسیر درست سبک زندگی قرآنی قرار داده و خوشبختی حقیقی و واقعی را برای جهان و آخرت اشخاص به دنبال آورد.

نگاهی اجمالی به معنای ترس مذموم

غریزه ترس موضوعی میباشد که به شکل خدادادی در وجود همه جانداران نهادینه شد‌ه‌است. غریزه طبیعی که بیشتر در خدمت حیات و بقای جانداران بوده است ؛ چرا‌که با وجود ترس جانداران عکس العمل درست در قبال خطر از خویش نشان میدهند.

البته در برخی از اوقات غریزه ترس از دایره و مدیریت عقل و شرع خارج گردیده و بیشتر جنبه افراط و یا این که تفریط به خویش میگیرد. بایستی دانست که جنبه منفی این نعمت خدادادی آثار و پیامدهای مخربی را برای اشخاص به بار خواهد آورد.

در ادامه به بعضی از موارد و مصادیق ترس مذموم در فرهنگ و تمدن قرآن اشاره خوا‌هیم داشت.

ترس بد و مذموم از دید قرآن

از دید قرآن کریم ترس مذموم به جای این که خوشبختی و کمال را برای جامعه انسانی به ارمغان آورد، اشخاص را گرفتار و درگیر اموری می کند که در تضاد جدی با آرامش و خوشبختی انسانی میباشد.

در این چنین مواقعی به جای این که حیات دنیوی و معنوی بشر در امنیت قرار گیرد عملاً حیات انسانی در معرض خطر قرار میگیرد که در ادامه به بعضی از آنان اشاره میکنیم.

ترس در مصاف با تشکیل خانواده

یکی‌از مصادیق ترس مذموم و ناپسند، ترسی میباشد که مانع تشکیل خانواده و همینطور مانع بهره مندی از نعمت فرزند آوری در زندگی میشود.

مسئله بسیار مهمی که به خوبی در فرهنگ وتمدن قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) مورد دقت قرار گرفته است . «وَلَا تَقْتُلُوا أَوْلَادَکُمْ خَشْیَةَ إِمْلَاقٍ ۖ نَحْنُ نَرْزُقُهُمْ وَإِیَّاکُمْ ۚ إِنَّ قَتْلَهُمْ کَانَ خِطْئًا کَبِیرًا»(اسراء آیه ۳۱) و از بیم تنگدستی فرزندان خود را مکشید.

ماییم که به آنان و شما روزی میبخشیم. بله، کشتن آن‌ها همواره خطایی بزرگ میباشد». از این آیه به خوبی استفاده می گردد که اوضاع و احوال اقتصادی اعراب جاهلی تا بدان جا سخت و ناگوار بوده که حتی گهگاه فرزندان دلبند خود را از ترس عدم توانایی اقتصادی به قتل می رساندند.

تعبیر به «خَشْیَةَ إِمْلاقٍ» نیز اشاره لطیفی به نفی این پندار شیطانی میباشد، در واقع می‌گوید این فقط یک ترس میباشد که شمارا بدین خیانت بزرگ تشویق می نماید، نه یک حقیقت.

درضمن بایستی دقت داشت که جمله «کانَ خِطْأً کَبِیراً» با دقت به اینکه «کان» فعل ماضی میباشد اشاره و تأکید بر این مسئله میباشد که قتل فرزندان گناهی میباشد بزرگ که از قدیم در بین آدم ها شناخته گردیده، و پلیدی آن در اعماق فطرت قرار دارد، لذا مخصوص به عصر و زمانی نیست.

ترس از تشکیل خانواده

ترس از تشکیل خانواده

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از مقالات ما, به وب سایت آقای دکتر حمید صادقیان مراجعه نمایید.

ترس از جنگ و جهاد فی سبیل الله

یکی‌از موردها و مصادیق روشن ترس مذموم در فرهنگ وتمدن قرآن ترس از مردن و ترس از داخل شدن در جنگ و جهاد با دشمنان و معاندان میباشد.

موضوعی که می توان آن را در قالب فرار از جهاد بیان کرد. آیه‌های مشخصی از قرآن کریم بدین مورد اختصاص یافته و اشخاصی که از جهاد ترس و دلهره دارند و تن به جهاد نمی دهند به شدت نکوهش گردیده اند: «أَلَمْ تَرَ إِلَی الَّذینَ قیلَ لَهُمْ کُفُّوا أَیْدِیَکُمْ وَ أَقیمُوا الصَّلاةَ وَ آتُوا الزَّکاةَ فَلَمَّا کُتِبَ عَلَیْهِمُ الْقِتالُ إِذا فَریقٌ مِنْهُمْ یَخْشَوْنَ النَّاسَ کَخَشْیَةِ اللَّهِ أَوْ أَشَدَّ خَشْیَةً وَ قالُوا رَبَّنا لِمَ کَتَبْتَ عَلَیْنَا الْقِتالَ لَوْ لا أَخَّرْتَنا إِلی أَجَلٍ قَریبٍ قُلْ مَتاعُ الدُّنْیا قَلیلٌ وَ الْآخِرَةُ خَیْرٌ لِمَنِ اتَّقی وَ لا تُظْلَمُونَ فَتیلاً )

نساء، آیه۷۷ (آیا ندیدی اشخاصی را که (در مکّه) به آنان گفته شد: «فعلا) دست از جهاد بدارید! و نماز را برپا نمایید! و زکات بپردازید!» (امّا آنان از این فرمان، اندوهگین بودند)،

اما وقتی که (در مدینه) فرمان جهاد به آنان داده شد، عده ای از آن‌ها، از مردم می ترسیدند، همانطور که از پروردگار می ترسند، بلکه بیشتر! و گفتند: «پروردگارا! چرا جهاد را بر ما مقرّر داشتی؟!

چرا این امر را تا زمان نزدیکی تأخیر نینداختی؟!» به آنان بگو: «سرمایه زندگی جهان، ناچیز میباشد! و سرای آخرت، برای هر که پرهیزگار باشد، خوب میباشد! و به اندازه رشته شکافِ هسته خرمایی، به شما ستم نخواهد شد!»

ترس از استکبار و ابرقدرت های جهانی

اشخاصی که قلب و روح خویش را در مکتب قرآن و اهل بیت (علیهم السلام) رشد داده اند فقط از خدای متعال میهراسند و از تلاش خود بیمناک میباشند. برخلاف این رویکرد بعضی اشخاص عوض این که از خدای متعال هراس و واهمه داشته باشند،

از ابرقدرت های جهانی و مستکبرین جهانی می ترسند که مبادا از ناحیه آنان ضرری به وی وارد گردد. این چنین اشخاصی اصلا جرأت و توان مقابله با مستکبرین را ندارند.

«أَ لا تُقاتِلُونَ قَوْماً نَکَثُوا أَیْمانَهُمْ وَ هَمُّوا بِإِخْراجِ الرَّسُولِ وَ هُمْ بَدَؤُکُمْ أَوَّلَ مَرَّةٍ أَتَخْشَوْنَهُمْ فَاللَّهُ أَحَقُّ أَنْ تَخْشَوْهُ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنینَ )توبه، آیه ۱۳ ( آیا با گروهی که عهدوپیمان های خویش را شکستند و قصد به اخراج پیامبر (ص) گرفتند، نبرد نمیکنید؟!

در حالی که آنان اولین بار (نبرد با شما‌را) شروع کردند؛ آیا از آنان میترسید؟! با اینکه پروردگار سزاوارتر میباشد که از وی بترسید، چنانچه مؤمن میباشید!»

اکثری از دولت های اسلامی در زمان کنونی مبتلابدین درد و بیماری کشنده گردیده اند، بیماری خطرناکی که اصولاً ریشه در ترس و بزدلی دارد.

ترس از ابرقدرت های به طوری موجب انفعال آنان گردیده که دقیقاً در راستای موازین و خواسته های نامشروع آنان قدم بر می دارند، ترسیدن از آمریکا و خلاف میل و انتظار وی عمل نکردن صرفا گوشه ای از این ترس مذموم میباشد.

مثال دیگر این تراژدی غمبار به رسمیت شمردن اسرائیل جنایت کار و وارد گفت‌و‌گو شدن با آنهاست. این موارد اندک فقط گوشه ای از این بزدلی و ترس نامیمون میباشد.

وب سایت آقای دکتر حمید صادقیان

اشتراک گذاری این مقاله در ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره‌ها