طلاق عاطفی

فهرست مطالب

طلاق عاطفی

طلاق عاطفی

پیشگیری از طلاق عاطفی

بعضی از زوجین، با عشق زیاد زندگی مشترکشان را آغاز می نمایند البته بعداز سال ها روابط شان به طور کامل سرد و بی توجه به هم میگردد،

فارغ از اینکه خودشان متوجه آن باشند یا این که تلاشی برای بهبود روابط انجام دهند؛ این زنگ خطر رابطه زناشویی برای طلاق عاطفی به حساب آورده می شود.

یکی‌از مشکلات اصلی زندگی های مشترک زوجینی می باشند که به نظر عاطفی گرفتار طلاق از هم بوده ولی در ظاهر هیچ اختلاف و مشکلی با هم ندارند.

بعضی از این اشخاص با هم تصمیم گرفته اند که به لحاظ عاطفی زندگی جدایی داشته ولی زیر یک سقف زندگی نمایند ولی گاه هم پیش می‌آید که خیلی این اتفاق آگاهانه و عمدی رخ نمی دهد و در خلال زندگی زناشویی این موریانه بر جان آنان رسوخ می نماید و ریشه های عاطفی زندگی شان را می جود.

بدین ترتیب طلاق عاطفی یک اخلاق با علل روان شناسی و بازتاب های اجتماعی میباشد که مسائل مختلفی برای مثال وصلت های اشتباه، انتظارات غیر قابل دسترس و بی پایه،

بی مبالاتی و بی توجهی نسبت به انتظارات از یکدیگر و توجه نقش هایشان در زندگی، دخالت های بی جهت دیگرافراد در زندگی زناشویی زوجین، نبود گفت وگو و ضعف مهارت های زناشویی و ارتباطی و…علت آن می‌گردد.

آدم به لحاظ روان شناسی پیچیده ترین مخلوق الهی میباشد. در آیه های قرآن، برای آدمی صفاتی چون جهول، ظلوم، عجول از یک سو و صفاتی چون خلیفه الله، عبدالله و مانند آن گفته شده است .

آدم ها به سبب شرایط میانه روی ذاتی از یک سو و داشتن عنصر عزم و اختیار از سوی دیگر میتوانند تمایل به حق و باطل یافته و یا این که در یک زمان به هر دو رغبت داشته باشند یا این که در فرآیندی غلبه با یکی‌از این دو گرایش باشد.

همینطور آدم ها در ذات خویش تمایل هایی فطری یا این که متاثر از محیط جهان دارند که نمی توان آنان‌را نادیده گرفت و در بررسی رفتارهای آنها بی شناخت و دقت بدین موردها سخنی بر زبان جاری ساخت.

قرآن هشدار میدهد که نادیده انگاشتن ساختارهای انسانی و حقیقت هایش میتواند خطرناک و مضر باشد. از جمله اشخاصی که حقیقت رغبت آدم به جنس مخالف را نادیده می‌گیرند و به وضع و اوضاع قوانینی چون رهبانیت اقدام می نمایند تا بی همسر باقی بمانند،

طلاق عاطفی

طلاق عاطفی

شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر از مقالات ما, به وب سایت آقای دکتر حمید صادقیان مراجعه نمایید.

نشانه های طلاق عاطفی چیست؟

گاه پیش میاید که زوجین یا این که یکی‌از آنان به گرفتار شدن به طلاق عاطفی مطلع نیست. چند مورد از موردهایی که از نشانه های جدایی عاطفی به حساب آورده می شود را اینجا با هم مرور میکنیم تا چنانچه این نشانه ها را در زندگی مشترکمان میبینیم، قدری مطلع گردیده و در جهت رفع آنان قدم برداریم:

-کاهش چشمگیر وقت گذاشتن برای همدیگر.

-کاهش وابستگی ها و اهمیت دادن همسران در رابطه با همدیگر

– افزایش سرگرمی های برون زناشویی و تمرکز بر مسائل خارج از خانواده

– افشا شدن رازها و مشکلات همسران در خارج از خانواده

– عدم استفاده از راهبردهای حل مسئله

– کاهش میزان مهرورزی کلامی، جسمی و ارتباط های جنسی که باعث به از دست دادن رابطه های عاطفی و وفاداری و زمینه ساز رابطه های فرا زناشویی شود.

– عدم اتکا همسران به یکدیگر در حل مشکلات و یاس و نامیدی در حل مسائل که باعث به ادامه مشاجره در خانواده می گردد.

– وقت گذاشتن بیش تر از اندازه برای فرزندان و غافل شدن از رابطه های بهینه زناشویی که باعث به تشکیل ائتلافی علیه همسر دیگر می گردد.

– به رخ کشیدن ایرادات یکدیگر.

– پرداختن به مسائل گذشته به جای اندیشیدن به خطرات پیش رو.

– کاهش شور و هیجان در زندگی.

– پرداختن به سریال ها و برنامه های تلویزیون به جای گذراندن وقت برای همدیگر.

– عدم پذیرش مشکل یا این که ماندن در حالت سکوت.

چنانچه در گیر طلاق عاطفی هستیم چه راهکارهای میتواند زندگی مارا نجات دهد

قرآن برای رفع کراهت عاطفی یا این که به قول روانشناسان جدایی عاطفی راهکارهایی توصیه میدهد که به چندین مثال آنان اشاره میکنیم:

1- حفظ خانواده با وجود کراهت و ناخوشی.

از لحاظ تعبیروتفسیر کتاب آسمانی ما مسلمانها در‌صورتی‌که یک رابطه ای حتی به مشکل عاطفی هم بخورد بایستی باقی بماند و حفظ گردد.

پروردگار میفرماید: و یرید الذین یتبعون الشهوات ان تمیلوا میلا عظیما؛ (پروردگار میخواهد شمارا ببخشد البته آنان که پیرو شهوتند میخواهند شما به کلی گمراه گردید) چرا‌که این ارتباط می تواندبه مرور زمان با دانایی زوجین بهبود پیدا نماید.

هر کدام از ما با مهار غرایزمان به سمت رشد عقل و قوای معنوی میتوانیم حرکت کنیم و از تیره بختی و فلاکت رهایی یابیم.

2- گفت وگو

علاوه بر روش اول می شود به احسان کردن به عنوان رفتاری فراعادی، درد دل با پروردگار و مناجات با وی ، و همچنین گفت وگو با همسر در موقع غیر خشم و عصبانیت اشاره نمود.

اکثری از جدایی های عاطفی از عدم گفت وگو و رفع سوتفاهم ها ناشی می گردد بدین ترتیب با طرح تمام مباحثی که بر دل باقی‌مانده و سخن درباره آن می توان خیلی از کدورت ها را رفع کرد.

بایستی یادمان باشد که برای حفظ یک ارتباط گرم به گذر زمان بایستی تلاشمان را بیشتر کنیم نه اینکه تفکر کنیم دیگر کار از کار گذشت و همه چیز تمام شده و نیازی به سعی برای حفظ ارتباط نیست.

باید همان اندازه که اولِ ازدواج برای هم وقت می گذاشتیم، ارزش قائل بودیم، به سخن یکدیگر دقت می کردیم و خواسته های هم را برآورده می کردیم و چنانچه طرف مقابلمان ذره ای غمگین میشد،

برایمان عذاب محسوب میشد بعداز چند سال و چند دهه نیز همین طور باشیم اکنون چطور ممکن میشود اینکه رابطه را همیشه زنده کنیم، گردش و تفریحاتمان حفظ گردد و گفت وگوهایمان زیاد تر گردد.

وب سایت آقای دکتر حمید صادقیان

اشتراک گذاری این مقاله در ...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوره‌ها