عوامل موثر در تعارض های زناشویی
عوامل عمده تأثیرگذار در تعارض های زناشویی
1. نقش مسائل مالی در تعارض های زناشویی:
بسیاری از زوجها بر سر چگونگی پرداخت مخارج با یکدیگر اختلاف دارند. مشکل زمانی بروز میکند که زن یا شوهر و معمولا کسی که بیشترین بخش در آمد خانواده را به عهده می گیرد، در صدد کنترل مخارج و طبقه بندی اولویتها بر میآید و طرف مقابل به عنوان یک عمل تلافی جویانه پول بیشتری را خرج میکند.
2. نقش فرزندان در تعارض های زناشویی:
روانشناسان معتقدند تعداد فرزندان نیز بر روابط والدین تاثیر می گذارد. هرچه تعداد فرزندان بیشتر باشد فشار بیشتری بر روابط زناشویی وارد میشود. در این حالت وقت محدود شده و منابع دیگر خانواده باید به اجزای کوچکتری تقسیم شوند. این وضعیت موجب میشود روابط زناشویی در زندگی مشترک تضعیف شود.
3. نقش خانواده و دوستان در تعارض های زناشویی:
مشکل عمده اعمال نفوذ یا دخالت خانوادهها در روابط زناشویی، فرزندان خود، تصاحب و تربیت فرزندان و نوادگان شان است. که این مساله میتواند یکی از زیر بناهای جدی تعارض های زناشویی از شروع تا پایان هر ازدواجی باشد.
4. نقش مسائل مذهبی در تعارض های زناشویی
5. نقش مسائل جنسی در تعارض های زناشویی:
6. نقش تقسیم کار در تعارض های زناشویی:
با توجه به تحولات تدریجی و موقعیتی که امروزه بهوجود آمده است زنها اغلب مسئولیت دوگانهای پیدا کردهاند. با این حال اگر زوجین در تأمین درآمد و انجام وظایف خانهداری با یکدیگر مشارکت داشته باشند، پیوندهای زندگی زناشویی شان تحکیم خواهد شد. نوع رفتار زوجین در تقسیم کارها می تواند بر تعارض های زناشویی دامن بزند:
– عدم تعیین نقشها و درهم شدن وظایف
– گم کردن اهداف مشترک در زندگی مشترک
– ایجاد بحث و اختلاف به خاطر سختگیری بیش از حد در انجام وظایف
– عدم ایثار و از خودگذشتگی در انجام کارها